Gå til indhold

Fond for forskning, kvalitet og uddannelse i fysioterapipraksis

Fonden for Forskning, Kvalitet og Uddannelse i Fysioterapipraksis – også kaldet Fysioterapipraksisfonden – er etableret af Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Danske Fysioterapeuter med det formål at styrke forskning, kvalitet og uddannelse i fysioterapi med relevans for praksissektoren og den faglige udvikling af området.

Fysioterapipraksisfonden uddeler hvert år midler til forsknings- og kvalitetsudviklingsprojekter inden for fysioterapi i praksissektoren samt til videreuddannelse af praktiserende fysioterapeuter.

Projekterne skal være af betydning og vigtighed for praktiserende fysioterapeuter og den faglige 
udvikling af fysioterapipraksissektoren.

For 2024 – 2027 er følgende prioriterede områder blevet besluttet af fondsbestyrelsen:

  • Implementeringsforskning - fra grundforskning til praksis.
  • Følgeforskning på overenskomst aftalte indsatser i fysioterapipraksis, fx strukturerede forløb indenfor de diagnoser, som der er aftalt forløb for i den nye overenskomst.
  • Digital understøttelse og omstilling i fysioterapipraksis, og hensigtsmæssig brug af digitale værktøjer i fysioterapipraksis med henblik på at sikre mest mulig effekt i behandlingen.
  • Samfundsøkonomiske effekter i fysioterapipraksis.

Herudover finansierer fonden med tre mio. kr. årligt Enhed for Kvalitet, som varetager de udviklingsprojekter, der er aftalt i overenskomsten.

Læs mere:

Ansøgningsfrister

I menuen til venstre finder du ansøgningsprocedurer, vejledninger og adgang til det elektroniske ansøgningsskema.

  1. ansøgningsrunde 2024 er lukket for ansøgning. 2. ansøgningsrunde 2024 er nu åben. Ansøgningsfristen er tirsdag den 1.oktober kl. 1200.
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af Peter Christian Madsen
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pia Lund Lunøe2